Charlotte's Favourites #3 - Fit Met Charlotte

Charlotte’s Favourites #3

314 Views 0 Comment
Anne en Max in Arnhem

Een tijdje geleden begon ik met Charlotte’s favourites, maar ik merkte dat dit niet echt mijn ding was. Natuurlijk vind ik het wel leuk om van alles met jullie te delen, maar ik probeer de laatste tijd steeds meer in het thema van mijn blog te blijven. Dus liever deel ik met jullie leuke tips omtrent het creëren en het behouden van een gezonde levensstijl. Lees je mee?

Ik heb eigenlijk nog een goede naam nodig voor deze rubriek, zelf ben ik al weken aan het nadenken, maar ik kom niet op iets leuks en origineels… Vandaar dat ik besloten heb dat er vanavond een winactie online komt voor diegene die mij misschien wel op een superleuk idee brengt! Dus voor nu, heet deze rubriek nog heel even Charlotte’s Favourites, totdat ik een nieuwe naam bedacht heb. Of is dit juist een hele leuk naam hiervoor?! Twijfel, twijfel… Nou nu maar snel de blog lezen! Lets go!

Lekker Recept: Snicker Smoothie

Heb jij deze lekkere Snicker Smoothie al geprobeerd? Maak hem voor je ontbijt of als goed vullend tussendoortje. Met uiteraard de smaak van een grote snicker, maar dan guiltfree. Mijn favo recept op dit moment! Yum!

Snicker Smoothie

Food Documentaire: Cowspiracy

Ok, misschien ben ik er een klein beetje laat mee. Maar afgelopen week heb ik de Food Documentaire Cowspiracy gekeken. Ondanks dat ik alle documentaires omtrent voeding graag wil zien ben ik er ook een beetje huiverig voor. Ik vind het verschrikkelijk om het dierenleed aan te moeten zien. Maar aangezien ik ook vlees, kip en vis eet mag ik mijn ogen er niet voor sluiten en heb ik deze documentaire gekeken. Ik moet zeggen dat op een gruwelijke scene met een eend en olifanten na (huilen), er weinig dierenleed te zien is.

De documentaire gaat over de Amerikaanse filmmaker Kip Andersen die graag duurzamer wilt leven. In de docu neemt hij je mee in zijn zoektocht naar manieren waarop dat kan. Hij komt er vervolgens achter dat de grootste milieuvervuiling komt door de hoeveelheid vlees die wij in de Westerse wereld consumeren. Het is goed om je ervan bewust te worden hoeveel flora en fauna er gekapt wordt om ons de vlees te laten consumeren waar wij mensen behoefte aan hebben. Kip Andersen stuurt vervolgens aan op het volgen van een plantaardig eetpatroon, voor de gezondheid van de mens en voor het behoud van onze planeet. Zoals hij zegt: “Embrace change, not sustainability but thriveability”. Leuk om te weten: Leonardo DiCaprio is uitvoerend producent van deze docu en je kunt deze documentaire zien op Netflix! Ga dat dus zeker even doen!

Gezonde Hotspot: Anne en Max in Arnhem

Afgelopen week ging ik met een vriendinnetje lunchen bij Anne en Max in Arnhem. Ik had er al wel eens van gehoord, maar ik was er zelf nog nooit geweest. Tijd om daar eens verandering in te brengen. De locatie is erg leuk ingericht en je krijgt direct een thuis gevoel door de taarten, broodjes en koekjes in de vitrine en de geur van koffie die je tegemoet komt. Maar je kunt hier niet alleen terecht voor cheats, want op de menukaart staan genoeg gezonde dingen die je kunt bestellen.

Zo verkopen ze Acai Bowls en kan je voor je ontbijt ook een havermout bestellen of fruit met granen. Als lunch kun je verschillende salades bestellen, waaronder een Poke Bowl met zalm. En die kan ik je zeker aanraden, ontzettend lekker! Je kunt ook gaan voor een stuk notenbrood of een rijkelijk belegde sandwich. Yum!

On the side maken ze lekkere verse sappen en zelfs zelfgemaakte Limonade en Ijsthee. Ook de zelfgemaakt limonade is een echte aanrader met citroen en gember.

Anne en Max heeft al 10 vestigingen door het land. Dus als je in de buurt bent, ga zeker even langs!

Anne en Max in Arnhem

Favoriete Cheat Tip

Afgelopen week ontving ik weer hele lekkere foodpost. Ik ben er natuurlijk hartstikke blij mee dat ik de kans krijg om al deze nieuwe producten als 1 van de eerste te mogen proberen, maar het maakt het ook ontzettend moeilijk om niet al die lekkere dingen elke dag te eten, haha. Deze keer ontving ik foodpost van de nieuwe chocolade van Hands of my Chocolate! Zij hebben 3 bekers op de markt gebracht met daarin verschillende chocoladesnoepjes. Zo zijn er fluffy marshmallows bedekt met chocolade, chocoladeballen met zachte gezouten karamel aan de binnenkant en chocoladeballen met hazelnootpraliné & zeezout. Die laatste is mijn favoriet!! Yum!! MEGA lekker! Om het ultieme ontbijtje te maken, heb ik de drie soorten als topping gebruikt op mijn havermoutje. 1 tip: dit moet je zeker niet te vaak doen ;).

Gezonde Tip: Minder snoepen? Gebruik hersluitbare zakjes!

Eet jij ook snel de hele zak leeg? Onderzoekers van de Universiteit van Gent hebben hier een oplossing voor gevonden. Als je een hersluitbaar zakje koopt is de verleiding om het hele zakje in één keer leeg te eten een stuk minder groot.

De onderzoekers testten het snoepgebruik van zowel hersluitbare als niet-hersluitbare zakjes in diverse gelegenheden uit. De overgebleven hoeveelheid snoep in de hersluitbare zakjes was aanzienlijk groter.

Extra tips om minder te snoepen zijn:

  • Heb je een verjaardag gevierd? Geef overgebleven hapjes mee aan de visite.
  • Koop kleine portie verpakkingen, zoals een mini chocoladereep of een rolletje drop.
  • Spreek van tevoren met jezelf af wanneer en hoeveel je mag snoepen, dan hoef je niet op het moment zelf te beslissen.
  • Pak een kleine portie en leg de rest direct terug in de kast
  • Eet om de 2,5 uur een gezonde maaltijd of tussendoortje. Zo voorkom je lekkere trek.
  • Drink 1,5L water per dag

0 Comments

Leave a Comment