De 25 Food Vragen Tag - Fit Met Charlotte

De 25 Food Vragen Tag

25 vragen food tag

Eten, eten, eten. Ik raak er niet over uitgepraat. Ik kan er uren over lezen of uren in de keuken staan. Het allerliefst zou ik mijn hele dag vullen met alleen maar koken, bakken en het uitvogelen van recepten. En in mijn vrije tijd kijk ik ook graag films of documentaires die erover gaan. Oh en ik praat er ook heel erg graag over!

Pauline van www.uitpaulineskeuken.nl heeft deze leuke #25foodvragentag bedacht. Hoe tof is dat! Die moet ik uiteraard invullen! Hier dus 25 vragen over mijn favoriete bezigheid waar ik eigenlijk nooit over uitgepraat raak: FOOD!

De 25 Food Vragen Tag!

Wat is je favoriete ontbijt?
Zo, we beginnen gelijk goed, want deze vraag kan ik gewoon niet beantwoorden. Er zijn zoveel lekkere dingen, van een smoothie- of granolabowl, havermout pannenkoekjes, vers fruit met kwark of een lekker gekookt ei bij het ontbijt. Je kunt mij blijmaken met een hele hoop lekkere dingen in de ochtend!

Hoe drink je je koffie?
Niet, want ik lust geen koffie! Thee it is for me (daar drink ik dan ook gelijk liters van…)

Wat zit er op je lievelingsbroodje?
Dat is niet moeilijk! Carpaccio of zalm J Vooral met een bagel met carpaccio of zalm bij bv. 1 van mijn favoriete lunchtentjes: Bagels & Beans, kun je mij heel gelukkig maken. Alhoewel, die bagel met avocado is ook to die for! Wist je trouwens dat ze bij Bagels and Beans glutenvrije bagels hebben! Je kunt ze ook kopen om mee te nemen naar huis, love it!

Soep of salade?
Salade! Heerlijk met van alles erin. Feta, pitten en zaden, komkommer, zongedroogde tomaatjes, cherrytomaatjes of lekker met zalm! En uiteraard een lekkere healthy home made dressing van bv. kwark, mosterd, honing en een scheutje citroensap. Heerlijk!

Wat is je favoriete kookboek?
Op dit moment is dat Jamie in 30 minuten. Ontzettend veel heerlijke recepten die je binnen 30 minuten op tafel hebt getoverd. Inclusief een overheerlijk toetje! En het boek bevat zoveel mooie foto’s. Ik hou van Jamie!

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Wauw… wat is dit voor iets barbaars?! Ik denk dat ik dan toch ga voor nooit meer hartig (met mijn in mijn buik…). Maar ik kan chocola gewoon echt niet weerstaan!

Welke keuken (land) is je favoriet?
Italie, heerlijk! En in het land zelf zijn zo ontzettend veel glutenvrije opties als je lekker uit eten wilt gaan. Spanje is trouwens ook een favoriet. I loveeeee tapas!

Wat is je favo foodfilm?
Julie & Julia. Die film heb ik al zo vaak gezien en iedere keer zwijmel ik er echt bij weg. Julie is haar saaie leventje spuugzat en is op zoek naar een uitdaging. Als ze het kookboek van de Amerikaanse tv-chef Julia Child ”Mastering the Art of French Cooking’ in handen krijgt, besluit ze álle recepten uit het boek te koken in 365 dagen tijd. Hierover start zij een blog waarin ze dagelijks schrijft over alles omtrent de recepten, eten en haar leven. Als je deze film nog niet hebt gezien. Ga dan kijken! P.s: ik heb het opgezocht, dit kookboek bestaat echt. Zal ik het ook gaan doen? #goals.

25 foodvragen tag

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?
Ik heb eigenlijk geen guilty pleasure, want ik heb er totaal geen reden voor om me ergens schuldig over te voelen als ik ervan geniet. Maar ik denk dat het toch neer zou komen op melkchocolade. Het maakt me dan ook niet echt uit hoe cheap de reep is. Als ik dat zie liggen, kan ik er niet vanaf blijven Dat is ook de reden dat ik dat soort heerlijkheden alleen in huis haal als ik lekker wil snoepen. Anders is het de hele week kassa in de avond… hihi

Wie is je grootste inspiratiebron?
Ik heb niet maar 1 inspiratiebron, maar dat zijn er zovele! Foodies en fitgirls op Instagram, familie, vrienden. Inspiratie haal ik uit alles en iedereen om mij heen.

Thuis koken of uit eten gaan?
Ook weer te lastig om uit te kiezen. Ik vind het heerlijk om te koken, bijvoorbeeld uit het boek van Jamie. Maar ik vind het ook heerlijk om uit eten te gaan, waarbij ik gerust een half uur kan nadenken over wat ik wil. Syndroompje: everything is sooo good!

High end of Low profile?
Keep it Low…

Wat is je lievelingsrestaurant?
Oef, moet zeggen dat Pauline het niet makkelijk heeft gemaakt met deze vragenlijst. Ik houd van zoveel verschillende keukens! Ik moet zeggen dat je mij altijd enorm blij maakt met sushi of met carpaccio. Dus als ik dat ergens kan eten, dan ben ik een blij mens.

Boodschappen doe ik bij…
De AH… We willen wat bezuinigen op de maandelijkse uitgaves (sorry vriendje, for all the food…), dus we overwegen de Jumbo of Lidl. Beide een dorp verder, dus je snapt dat dit niet aantrekkelijk is #lui zijn. Ook ben ik graag op de markt te vinden, maar helaas moet ik dan altijd werken. Ik kan alleen naar de markt als ik vakantie heb.

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is…
Onmogelijke vraag… Ik heb zoveel lekkere dingen al gegeten en dan zou ik nu moeten kiezen welke ik het lekkerste vind. Dat is geen optie!

Wat is je favo cocktail?
Alhoewel ik nauwelijks drink, neem ik als ik zin heb in een cocktail een Bálon 43. Daar doe ik dan gerust ook erg lang mee. Maar de smaak is hemels! Ik heb het receptje even voor jullie opgezocht: Nodig: 35 ml Licor 43, Sap van een halve citroen, 100 ml
bruisend mineraalwater, Ijsblokjes en een schijf citroen en een halve schijf sinaasappel voor de garnering. Zo doe je het: Vul het glas met de ijsblokjes. Giet het bruisend water en het vers citroensap over het ijs, voeg de garnering toe. Giet de Licor 43 eroverheen en roer alles even kort door elkaar. Enjoy!

Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?
Hmph… word van beide niet echt vrolijk… En ik hou ook niet van koffie! Mag Channing Tatum ook? #instantcrush #forever

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?Mijn keukenmachine van Phillips, een oven (en het liefst nog een 2e erbij…) en een blender natuurlijk!

Mijn favo snack is…
Dat is mijn bananenbrood met blauwe bessen! Heerlijk en die kan ik altijd eten! Yum! Oh en ik ben ook verslaafd aan rijstewafels met avocado, een gekookt ei en een beetje peper en zout.

25 vragen food tag

Wat zit er op jouw pizza?
Mozzarella en salami of tonijn! En een hele zooi groentjes het liefst! Glutenvrije pizza maak ik zelf, of van Dr. Oetker! Die zijn heeeeel lekker!

Wat lust je echt niet?
Spruiten, bleekselderij, tuinbonen en koriander. JAK! Maar echt…

Mijn favoriete foodblog is…
Dat zijn er meerdere! Ik kan uren rondkijken op: Uit Paulines Keuken, Chicks Love Food, Mind Your Feed, Beaufood. Ik heb eigenlijk een oneindig lijstje, want het lezen van leuke blogjes over food of leuke receptjes is gewoon 1 van mijn favoriete bezigheden.

Het gekste dat ik ooit gegeten heb is…
Hmm, Ik ben niet zo’n durfal wat betreft insecten, koeienogen en slangenhuid (of kan je dat niet eten?). Ik word er ook niet bepaald vrolijk van nu als ik eraan denk…

Wat staat er op je food bucket list?
Nou ik heb een lijstje (ik heb eigenlijk lijstjes overal en nergens) waarin ik al mijn ideetjes opschrijf die ik nog wil maken. Laten we dat maar als bucketlist beschouwen. Allerlei gezonde ontbijtjes, tussendoortjes, warme maaltijd en lunches. Ik wou dat ik meer tijd had in een dag om alles te kunnen doen dat ik zou willen…

Ik kan niet leven zonder…
Ok… nog 1keertje dan: CHOCOLA!

Zo, dat waren de vragen en mijn antwoorden! Ik ben heel benieuwd of jij je herkend in 1 van mijn antwoorden. En aan alle foodies: voel je vrij om de tag over te nemen en hem in te vullen! Ik vind het zelf superleuk om dit soort blogjes te lezen van anderen!  

Volg Fitmetcharlotte op FacebookInstagramPinterestBloglovin’ – Twitter

2 Comments
  • Anne

    Beantwoorden

    Wat leuk om jou op deze manier beter te leren kennen, ik neem ‘m denk ik van je over!

    • Charlotte

      Dat vind ik leuk! Ik ben benieuwd naar jouw antwoorden! Liefs

Leave a Comment