Gezond Eten Inspiratie: What I Eat In A Day #1 - Fit Met Charlotte

Gezond Eten Inspiratie: What I Eat In A Day #1

Vaak krijg ik de vraag wat ik allemaal eet op een dag. Ook vragen mensen die nog niet zo bekend zijn met gezond eten zich ook af of wat je dan eet wel allemaal lekker is. Daarom leek het mij leuk om jullie eens een kijkje te laten nemen in wat ik allemaal op een dag eet. Hier hoop ik jullie mee te kunnen inspireren tot gezond eten door het opdoen van nieuwe ideeën en te laten zien dat het best makkelijk en vooral heel erg lekker is!

Wat ik eet op een dag!

Onlangs liet ik op Instagram al een kleine meal-prep zien van de maaltijden die ik neem dag tijdens een werkdag. Een meal-prep bestaat uit maaltijden die je van tevoren klaarmaakt, zodat je deze makkelijk kunt pakken uit de koelkast of vriezer en later op kunt eten, of bijvoorbeeld mee kan nemen naar je werk/school of stage. Jullie gaven aan dit heel leuk te vinden en dit graag vaker te willen zien.

Ik bedacht me dat ik dit natuurlijk ook kan doen als ik gewoon een dagje thuis ben. Dan neem ik jullie mee in mijn ‘dagmenu’. Je neemt letterlijk een kijkje in de keuken van iemand anders, waarin je zelf nieuwe inspiratie op kunt doen. Ik hoop jullie hiermee te kunnen laten zien dat het heel lekker, maar ook makkelijk is om gezond te eten. Eigenlijk eet ik heel gevarieerd, maar net wat ik in huis heb en waar ik zin in heb! Als jullie dit blogje leuk vinden en het ook in de toekomst leuk vinden om een kijkje te nemen in mijn voeding, laat het mij dan vooral weten in de comments of in de reacties op mijn social media kanalen. Let’s go!

Vrijdag, sportdag!

10:00u Ontbijt
Vandaag ontbijt ik vrij laat. Ik heb wat uitgeslapen en daarna heb ik opgeruimd in huis. Ik begin de dag met een bakje kwark met daarop zelfgemaakt granola, wat blauwe besjes en aardbeien. Mijn kwark zoet ik altijd met zoetstofdruppels. Ik gebruikte deze van de Body en Fit shop. Ik drink er een groot glas groene thee bij, ook van de Body en Fit Shop.

Geen Tussendoortje
Omdat ik laat heb ontbeten, heb ik nog geen honger. Ik probeer altijd te luisteren naar wat mijn lichaam aangeeft. Daar mag je best op vertrouwen. Ik heb nu geen behoefte aan een tussendoortje, dus dan neem ik het niet.

13:00 Lunch
Als ik thuis kan lunchen, maak ik vaak een omelet met groente of een lekkere salade. Omdat er nog wat dingen op moesten uit de koelkast koos ik vandaag voor een salade. Goed gevuld met heel veel sla en groentjes. Ik nam 3 handen sla, een halve avocado, cherry tomaatjes, een stuk komkommer, aardbeien, blauwe bessen en geitenkaasblokjes. De combinatie van fruit in een salade met geitenkaas of bijvoorbeeld feta vind ik echt heerlijk! Ik drink er een kop kruiden thee bij van Thee van Oordt.

15:30 Tussendoortje
Ik heb honger dus ik neem een tussendoortje, zodat ik er daarna weer lekker tegenaan kan. Ook zorgt het ervoor dat ik aan het einde van de middag niet grijp naar iets ongezonds zoals chips of chocola. Ik neem 3 rijstwafels. Ik beleg ze met hummus met zongedroogde tomaat, plakjes komkommer en 1 met een laagje pindakaas met wat cacaopoeder. On the side een groot glas thee! Yum!

17:30 Avondeten
Vanavond eten we rijst met kipfilet en wokgroente. Ik geef er een Mexicaanse twist aan! Ik gebruik gele rijst, Mexicaanse wokgroente met en ik kruid de kip met Tex Mex kruiden. Hierna doe ik nog een lik chili saus over mijn maaltijd. Benieuwd naar het recept? Die vind je hier! Eet smakelijk!

20:00u Avond snack
Ik heb vanavond gesport en ik heb mijn benen getraind. Na het sporten neem ik vaak een koolhydraatrijk tussendoortje om mijn suikers weer aan te vullen. Ook neem ik wat eiwitten voor het herstellen van mijn spieren. Door een combinatie van koolhydraten en eiwitten te nemen voorkom je dat je eiwitten gebruikt worden als brandstof, in plaats van als bouwstof voor de spieren. Ik doe een portie diepvriesfruit in de magnetron en doe dit bij een kommetje citroenkwark van Optimel. Hier doe ik nog wat lekkere noten bij.

Vonden jullie dit een leuke blog en zouden jullie dit vaker willen zien? Laat het dan weten in de comments of laat een reactie achter op mijn social media kanalen. 

6 Comments
 • Kim Coenen

  Beantwoorden

  Super leuk! Ik zeg…dit mag je vaker doen! <3

  • Charlotte

   Dankjewel Kim! Ga ik zeker doen. Liefs

 • Anne

  Beantwoorden

  Super leuk om met je mee te kijken, ik wil het ook graag eens een dag bijhouden en op de foto zetten maar vergeet het steeds.

  • Charlotte

   Hey Anne, ah dat is hartstikke leuk om te doen! Gewoon inplannen in je agenda! Ik ben benieuwd naar jouw dagboekje! Liefs

 • Britt

  Beantwoorden

  Heeel leuk! Enige wat ik me afvraag is waarom komt de thee niet van de supermarkt? En wat is nou precies het verschil tussen bijvoorbeeld pickwick thee en de thee van de body en fitshop? Misschien Kun je hier een blogje over schrijven ? Liefs.

  • Charlotte

   Hallo Britt, ik drink eigenlijk allerlei soorten thee, verse kruidenthee, thee die je in dit blogje ziet, en dus ook thee uit de supermarkt. Ik heb het gewoon in huis, dus dan maak ik het op :). Feit is wel dat vaak aan fruitthee in de supermarkt aroma’s zijn toegevoegd (=suiker). Als je dit niets uitmaakt, kun je het lekker drinken hoor! Liefs

Leave a Comment