Mexicaanse Roerbak Met Gele Rijst - Fit Met Charlotte

Mexicaanse Roerbak Met Gele Rijst

mexicaanse roerbak met gele rijst

Niets is zo fijn als een gezonde maaltijd die ook nog eens snel klaar is. Ik hou zelf enorm van wokken en ook voor meal-preppen vind ik dit erg fijn. Een paar dagen geleden maakte ik een snelle Mexicaanse Roerbak en die was zo lekker dat ik die wel met jullie moest delen! Dus hierbij het recept! Let’s Go!

Gele Rijst

Normaal gesproken eet ik zilvervliesrijst. Bij deze rijstsoort zit het vliesje nog rondom de rijstkorrels. Dit vliesje bevat relatief veel vezels en andere voedingsstoffen. Je blijft er langer vol van en de vezels zorgen voor een goede darmflora. Maar hoe zit het dan met gele rijst? Gele rijst is een geel gekleurde, voorgestoomde witte rijst met een zachte kurkumasmaak. Kurkuma geeft de smaak meer kleur en smaak, maar heeft ook nog andere gezondheidsvoordelen. Het zou reinigend werken en helpen tegen spijsverteringsproblemen, koorts, infecties, artritis en ook leverkwalen. Als jullie mijn #ikgaklachtenvrij blogs hebben gelezen weten jullie wat Kurkuma voor mij betekent heeft in de genezing van mijn darminfectie. Ik vind het oprecht een wondermiddel. Door het gebruik van kurkuma in mijn voeding, als supplement en dus af en toe door het eten van gele rijst, merk ik een groot verschil in mijn gezondheid. Neem jij wel eens kurkuma?

Dan nu snel naar het recept voor deze heerlijke roerbak maaltijd!

mexicaanse roerbak met gele rijst Wat heb je nodig?

 • 300 gr kipfilet
 • 400 gr mexicaanse groentemix
 • 150 gr gele rijst
 • 1 el olijfolie
 • 1 el Tex Mex kruiden
 • optioneel: Chilli Saus

Hoe maak je het?

 1. Maak in een kommetje een marinade van de Tex Mex kruiden en de Olijfolie. Snijd de kipfilet in blokjes. Meng de marinade met de kip. Laat het voor het beste effect 1 uur marineren.
 2. Kook de gele rijst volgens de instructies op de verpakking.
 3. Verwarm een pan op middelhoog vuur en doe hier de gemarineerde kip in. Bak gaar en bruin.
 4. Voeg de mexicaanse roerbak mix erbij en schep regelmatig om totdat de groenten gaar zijn.
 5. Schep de rijst en de kip-groente mix op een bord. Voeg eventueel nog wat chilli saus toe.

Eet smakelijk!

mexicaanse roerbak met gele rijst

0 Comments

Leave a Comment