Snel & Makkelijk: Glutenvrij Brood uit de Airfryer - Fit Met Charlotte

Snel & Makkelijk: Glutenvrij Brood uit de Airfryer

Glutenvrij brood uit de airfryer

Een glutenvrij brood bakken is lang zo makkelijk nog niet. Daarom beginnen veel mensen er niet eens aan. Daar heb ik nu wat op gevonden. Namelijk een brood bakken in de airfryer. Als ik had geweten dat het zo snel ging en zo ontzettend makkelijk was, had ik dit het afgelopen jaar alleen nog maar gedaan. Geniet binnenkort van de geur van versgebakken brood door jouw huis.

Glutenvrij brood bakken

Een brood bakken is nog niet zo makkelijk. Je moet even het handigheidje kennen en dat leer je door veel te oefenen. Het gebruiken van meerdere soorten meel is daarbij vaak de beste methode. En dan hebben we het nog niet over een glutenvrij brood. Mensen die glutenvrij moeten eten vanwege sensitiviteit of coeliakie beginnen er vaak niet aan. Teveel werk, het mislukt vaak, te moeilijk, geen keukenspullen. Noem het maar. En dat is jammer, want het is eigenlijk ontzettend makkelijk. Zeker als je een airfryer in huis hebt.

Ik ben namelijk ook niet zo’n held in het bakken van een brood. Daarnaast heb ik ook geen broodbakmachine in huis (#goals), want mijn keuken is gewoonweg veel te klein voor allerlei apparaten. Ik heb dus naast een broodbakmachine, gewoon een nieuwe keuken nodig (wie o wie helpt mij hierbij?!). Hmm… dat zie ik op korte termijn nog niet zo snel gebeuren, dus dan maar terug naar de optie die ik wel heb: een brood bakken in mijn airfryer. Je kunt er zo’n beetje alles uit maken, dus dit moest ook mogelijk zijn.

Ik kan je vertellen, een kind kan de was doen! Dit was zo makkelijk, met zo weinig voorbereidingen en geen vieze handen van het kneden. Dit glutenvrije brood heeft een: dit lukt altijd gehalte. Het kan gewoon niet mislukken. Dus wil jij ook genieten van een vers gebakken glutenvrij brood? Ga dan aan de slag en maak dit recept. De geuren van versgebakken brood zullen zich snel door je huis verspreiden. Good Luck!

glutenvrij brood uit de airfryer

Wat heb je nodig?

 • 1 glutenvrij broodmix (ik gebruikte deze van de AH) + de ingredienten die je hierbij toe moet voegen:
 • 50 ml zonnebloemolie
 • 400 ml lauwwarm water
 • 1 zakje gist (7 gr)

Hoe maak je het?

Bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking. Hiervoor voeg je de mix, olie en gist bij elkaar en meng je het goed door. Doe dit voor ongeveer 5 minuten. Gebruik hiervoor een pannenlikker, want het deeg is erg plakkerig aan je vingers.

Laat het deeg afgedekt met folie een half uurtje rusten/rijzen.

Bekleed het mandje van de airfryer met bakpapier. Doe de broodmix in het mandje van de airfryer en laat nog eens 45 minuten rijzen.

Na het rijzen zet je de Airfryer op 165C en stel je de baktijd in op 40 minuten. Kijk na de baktijd of je brood gaar is, dit doet je door een sateprikker erin te steken en als deze er droog uit komt is je brood goed gelukt.

Zie?! Het is onwijs makkelijk! Nu ook vers gebakken glutenvrij brood bij jou in huis!

Eet smakelijk!
glutenvrij brood uit de airfryer

4 Comments
 • Sandra

  Beantwoorden

  Net gemaakt en super goed gelukt! πŸ™‚
  Heb je nog tips voor eventuele toevoegingen of opties/recepten met andere meelsoorten?

  • Charlotte

   Hallo Sandra, wat leuk om te horen! Een combinatie van verschillende soorten meel is eigenlijk het allerbeste als je glutenvrij wilt bakken. Boekweitmeel, rijstmeel, kikkererwtenmeel, maismeel, klein beetje kokosmeel. Dit doe je allemaal in een grote pot en je hebt je eigen meelmix! Je kunt op internet ook zoeken naar verhoudingen hiervoor. Liefs

 • Esther

  Beantwoorden

  Wat een leuk idee! Vandaag toevallig deze mix van iemand gekregen dus ik wil het graag proberen. Welke maat airfryer heb je gebruikt? Ik heb de kleine maat…

  • Charlotte

   Hallo Esther, ik heb de XL maat Airfryer. Ik weet niet of het brood ook in een kleine maat kan, dat zou je moeten proberen. Liefs

Leave a Comment