Stoofpotje van Aubergine en Kikkererwten - Fit Met Charlotte

Stoofpotje van Aubergine en Kikkererwten

67 Views 2 Comments

Een stoofpotje maken is eigenlijk hartstikke makkelijk! Dit stoofpotje is op basis van aubergine, maar er zit eigenlijk nog veel meer groente in verstopt zoals kikkererwten, winterpeen en tomaten. Toen ik dit voor de eerste keer maakte was ik iets te enthousiast met de chilipoeder (hot, hot, hot)! Dat kan natuurlijk ook, voor de spicy-lovers onder ons. Hou jij hier niet zo van, dan laat je dit weg of gebruik je een snufje voor een chilli-touch! De stoofpot is in ieder geval heerlijk, snel klaar en helemaal vegetarisch!


Wat heb je nodig?

  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g kikkererwten
  • 3 aubergines
  • 500 g winterpeen
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl gemalen komijn
  • 800 g gepelde tomaten
  • 1 el kokosbloesemsuiker
  • Naar eigen smaak: chilipoeder

Hoe maak je het?

Snijd de aubergines in blokjes van 3 cm. Schil de peen en snijd ook in blokjes. Pers de teentjes knoflook uit. Laat de kikkererwten uitlekken.

Verhit de olie in een braadpan en bak de aubergine rondom bruin. Voeg de knoflook en peen toe en bak even mee. Schep de komijn erdoor en voeg naar smaak chilipoeder door (blijf proeven!). Roer de gepelde tomaten met vocht, kikkererwten en suiker erdoor. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat met de deksel op de pan in 15-20 min. gaarstoven. Schep af en toe om. Breng op smaak met peper en zout. Klaar is je stoofpotje!

Benieuwd naar nog een recept met aubergine? Maak dan eens deze aubergine-pizza’s! Heerlijk!

Eet smakelijk!

2 Comments
  • Shannon Maagdenberg

    Beantwoorden

    Heerlijk! Ik heb net dit lekkere recept gemaakt maar het is een tikkie teveel en ben de komende dagen niet thuis. Kan het ook ingevroren worden?

    • Charlotte

      Hallo Shannon,

      Wat leuk om te horen! Het kan zeker ingevroren worden. Heel handig juist, want dan heb je een gezond maaltje al lekker voorbereid!

      Liefs, Charlotte

Leave a Comment